fbpx

Клуб „LAZARUS“ обявява конкурс за хорър разказ за младежи!

От писателския клуб LAZARUS наскоро обявиха конкурс за хорър разказ за младежи, като по-надолу може да прочетете условията за участие. Във видеото разговарям по темата с двама от представителите на клуба – Иван Величков и Бранимир Събев.

Ние от Клуб LAZARUS търсим бъдещите родни таланти в литературата на ужаса. Защото не е достатъчно един автор да се развива, да градира и да нараства постоянно като творец — той носи в себе си дълг и отговорност. Отговорност към писаното слово и дълг към бъдещите поколения, които ще го наследят и ще тръгнат по същия творчески път.


Затова – провеждаме конкурс за разказ до 2000 думи, чиито участници да са с възрастова граница между 13 и 19 навършени години към датата на обявяване на конкурса.
Време за провеждане на конкурса — между 24 май и 1 октомври 2020 г. Разказът не бива да е публикуван никъде досега, под никаква форма и да не е печелил награди в други конкурси.
Формат на файловете на изпратените разкази — .doc, .docx, .rtf, шрифт: Times New Roman, Arial, Calibri, размер на шрифта — 12. Допускат се до 2 (два) разказа от участник, като евентуално ще се спрем на един от тях.


Награди:
книги от членове на клуб LAZARUS;

четене на отличените произведения от конкурса на Хелоуинско литературно четене в София;

публикуване на сборник с отличените произведения, като всеки участник ще получи безплатни бройки от въпросното издание.


Изпращайте разказите си като прикачени файлове на имейл clublazarus@mail.bg заедно с ваша кратка творческа биография към момента в свободен стил.