fbpx

Какво ще прочетем в новата биографична книга за Уолт Дисни!

Тази година издателство Premium Books  ще пуснат на пазара книгата „Уолт Дисни. Как да бъдете като Walt Disney“. По този повод се свързахме с преводачката Весела Ангелова, за да ни разкаже тя какво може да очакваме от тази нетипична биография.

Тази книга не изглежда като типичната биография, която просто разказва за събитията чрез дати и факти, какво е различното в нея?

Книгата е насочена към хора, за които обикновеният труд на осемчасов работен ден с нормирана заплата не е най-удовлетворяващото и вълнуващо нещо, за което си струва да се живее. Искате да се вдъхновите, да излезете иззад бюрото и да създадете нещо нечувано? Тогава тази книга е за вас – ще ви научи как да планирате, ще ви научи да бъдете футуристи.

Към коя част от живота на Уолт Дисни е обърната книгата – тази на бизнесмена или тази на твореца? Ще научим ли как са създадени любимите ни герои от детството?

Това все пак е биографична творба, в която има от всичко по малко. В големия Уолт винаги остава да живее и детето Уолт. И точно това е причината анимационните му герои да са толкова вълнуващи.

Според едно от описанията на книгата, които прочетох, можем да научим много важни уроци от живота на Дисни, какви са тези уроци?

Е, за да ги научите, ще трябва да прочетете книгата. 🙂 Всяка глава е един житейски урок. Как да бъдем естествени, как да бъдем творци, как да управляваме бизнес, как да се справяме с предателствата, как да не падаме духом, как да преодоляваме трудности, как да живеем с успеха.

Уолт Дисни винаги е успявал да изпъкне като нещо особено сред останалите кинаджии, на какво се дължи това според тази книга?

Тази книга няма за цел да сравнява Дисни с колегите му. Всеки човек е различен, всеки с нещо е ценен. Но ако ще сравняваме Уолт, ами неговите идеи са далеч отвъд правенето на филми. Той мечтае да съгради цял нов свят.

На кои читатели ще допадне „Как да бъдете като Walt Disney“ и какъв интерес очаквате към нея?

Книгата е насочена към широк кръг читатели: тези, които обичат да четат биографиите на известни личности; любителите на филмовото изкуство; хората, търсещи начини за създаване на печеливш бизнес. Възрастови ограничения няма, а дори и децата биха били доволни да научат кой стои зад някои любими техни герои.