fbpx

С Константин Витков – Титис си говорим за … Jack Eridon 3

Не остава много време до излизането на Jack Eridon 3. За да ни разкаже повече за него, се свързахме със създателя на графичната новела – Константин Витков – Титис.


С какво ще се сблъска този път Джак Еридън, разкажи ни малко повече за сюжета на третата част?

…ами, няма да разказвам подробно какво се случва, защото това  ще обезсмисли идеята да излезе комиксът. Иначе, с две думи, Джак се реваншира за някои свои деяния…и  ще е история в две книжки. Това ще е първата част.

В рамките на три комикса (включвам и „Песен за Зигфрид“) ти успя да загатнеш за много голяма вселена. Каква част от нея ще ни се разкрие този път, ще видим ли повече за миналото на героите?

Лека-полека в тази част започват постепенно да се разгръщат някои основни конфликти в паралелната вселена…и да, загатва се още от миналото на героите.

Какво ще последва оттук нататък за този герой и тази вселена, има ли някакъв план какво ще се издава в бъдеще, колко части ще бъде, ще има ли spin-off серии и т.н.?

…надявам се да продължи със същото темпо. При положение че се опитвам да го структурирам правилно като сценарий и разкадровка, ми отнема доста време, но мисля, че си струва 🙂 …Със сигурност ще има и паралелни истории от други автори. Засега мога да издам само, че се задава още една история за Зигфрид, която пак ще мине под молива на Тодор Христов. Адски кеф е да се работи с него.

Първите два броя се приеха много добре, какъв интерес очакваш да има към третия сега?

Ами, много се радвам, че този зверски труд и крадене на време се приеха положително от много хора…това може само да ме радва и ласкае, защото това е едно от най-важните неща…имам предвид да си успял да зарадваш и забавляваш някой. Иначе, не мога да гадая какъв интерес ще има…по принцип комиксът е една страхотна форма на визуален разказ, където плюс историята хората колекционират и арта на даден автор, което  за съжаление не е масово явление в България…и по този повод ще кажа, че в този брой има адски много и адски талантливи гост-артисти…страшни…на които много благодаря, че се включиха!!!

Кога излиза Джак Еридън 3, откъде ще може да се закупи?

Не мога да дам точна дата, защото това зависи изцяло от това как ще процедират студио Артлайн, но със сигурност тази година. Мисля, че ще може да се купува както досега – от книжарници и онлайн.