fbpx

С Христо Коцев говорим за … „Принцесата с дневник“

Съвсем скоро ще можем да прочетем Принцесата с дневник на Кари Фишър и на български език. Книгата се очаква с огромно нетърпение от всички фенове на „Междузвездни войни“ у нас (сред които сме и ние) и по този хубав повод си говорим с издателя Христо Коцев.

Това изглежда не е типичната биографична книга, разкажете ни какви са всъщност тези „дневници“ и как се появяват на бял свят?

Самата Кари Фишър никога не е била типична. Нейното страхотно чувство за самоирония и хумор е ненадминато. Дълги, дълги години след събития по заснемането на този легендарен филм Кари Фишър намира своя дневник от този период. Поглеждайки своето деветнадесетгодишно аз, тя решава да разкаже на света за този период от своя живот. Разбира се, с типичния си пиперлив език.

За какви събития ще можем да прочетем в „Принцесата с дневник“, които досега не са били известни на феновете на „Междузвездни войни“?

Не би било честно да разказвам с подробности за събитията, описани в тази книга. Тези, които не са я чели или чували за нея, няма да им е много готино. Но гарантирам, че е адски интересно. Да прочетеш какво е да си едно деветнадесетгодишно дете, попаднало в един изключително мъжки свят. Да усетиш колко е била влюбена в колега актьор. О, да, има много неща, за които не сме чували въобще.

Ще можем ли да прочетем в книгата възгледите на Кари Фишър за по-младото си аз и как се е почувствала, когато е намерила този дневник? Приема ли се за наивна, осъжда ли се по някакъв начин?

При всички случаи. Книгата е именно точно за това. Каква е била, каква си е мислила, че е била, каква е искала да бъде. Дали се е осъждала – точно това ще разберете, четейки тази книга.

Как очаквате да се приеме книгата от феновете в България и имаше ли интерес, когато обявихте, че ще я издавате?

Това е Кари Фишър, това са “Междузвездни войни”. В тази книга са и Джордж, и Марк, и Харисън. Разбира се, че ще има интерес. Няма как да разбера дали това са хората като мен, израснали с този филм, или вече по-младите фенове. Но това е една интимна изповед. Дали ще се хареса на хората? Много се надявам.

Кога ще излезе книгата, откъде може да бъде закупена и на каква цена ще бъде?

Книгата ще види бял свят на 2 декември, а цената е 20 лева.